Az állatorvos válaszol


Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Rendelőnket 2002. februárjában nyitottuk meg Dr. Majthényi Imre és Dr. Komlóssy Zsuzsanna vezetésével. 2004-ben csatlakozott hozzánk Dr. Kránitz Andrea; 2005-ben asszisztensnőnk Szűcs Adél; 2008-ban pedig nyegyedik állatorvos kolléganőnk Dr. Nagy Szabina.
Rendelőnkben állatorvosaink szakosodnak a gyógyászat egyes területeire. Komlóssy doktornő szakterülete a szemészet, ízületi műtétek, kardiológia; Kránitz doktornő érdeklődése a belgyógyászat, bőrgyógyászat, azon belül is az allergiavizsgálatok elvégzése; Nagy doktornő figyelme pedig az egzotikus kisállatok és az Ultrahang vizsgálatok felé irányul. Majthényi doktor végez lágy- és csontsebészeti műtéteket; röntgenvizsgálatokat, valamint galamb-egészségügyi specialista állatorvosként foglalkozik a különféle madarak gyógyításával.
Az állatorvos válaszol


Kérdés: ()

Válasz:

Kedves Kinga!

Az időváltozások, frontok mindig erősen megviselik a nyuszikat, így a kor előrehaladtával pedig még inkább. Ha étvágya megvan, bélsár rendben, akkkor nincs oka aggódni. A legfontosabb hogy a szénát fogyassza a nyuszi! Javaslom hogy várjon, esetleg egy kis bélflóra regenerálóval ilyenkor át lehet segíteni őket ezen az időszakon.

Kérdés: Barbara ()

Válasz:

Kedves Barbara!

Valószínűleg valamilyen fokú hangszálgyulladás az említett változás alapja. Kezelést egyelőre nem, de folyamatos kontrollt igényel. Amennyiben nem változik 4-5 nap alatt, keresse fel állatorvosát.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Németh család!

A nyuszik elég tiszta állatok, sokat mosakodnak, tisztítják magukat, külön fürdetésük nem szükséges! Ha elég sűrűn almolnak alattuk akkor különösebben "szaguk" sincs! Legfeljebb széna illat, melyet bőségesen lehet alájuk teríteni...
Üdv.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Tisztelt Andrea,

több oka lehet a kis nyuszi kedvetlenségének, valóban a a káposzta okozhat puffadást főleg akkor ha előtte a nyuszi még nem találkozott ilyen eleséggel, mindig óvatosan kezdjen adni újfajta táplálékot először szárítva kevés mennyiségben hogy legyen ideje hozzászokni a nyuszi szervezetének. Ugyanakkor más is állhat ennek a háttreében, a kis nyuszik elég érzékenyek bélflórájuk még nem nagyon stabil, könnyen megterheli az új táplálék. Ez esetben nem szabad túl sokáig várni ha egy napig nem eszik nem iszik akkor orvoshoz kell vinni. A fül hidegsége vagy éppen a melegsége nem mérvadó a belső hőmérsékletről nem ad hiteles információt. Remélem mostanra megoldódott a probléma és azért hasznos információkat adhattam.

Kérdés: ()

Válasz:

Üdvözlöm,

az ékszerteknősök nemének megállapítása nem egyszerű feladat. Egyik elkülönítési pont az állat kloákájának nyílása és a hátpáncél szélének a távolsága ez hímeknél nagyobb, mint nősténynél. Ezen kívül mérvadó lehet a karmok nagysága (hímeknél szintén nagyobb), valamint jellemző lehet hogy hímeknél a haspáncél kicsit homorúbb mint nőstényeknél. remélem tudtam segíteni!

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Alíz!

A cicája a leírás alapján az angolkór (rachitis) egyértelmű tüneteit mutatja. Valószínűleg nem volt megfelelő a kalcium felvétel az elmúlt 2 hónap alatt. Mivel még intenzív növekedésben van, csonterősítő tabletták adásával nagy valószínűség szerint orvosolható a probléma.

Kérdés: (Kiskunhalas)

Válasz:

Kedves Beáta!

Ha ilyen tüneteket mutat a nyuszi mindenképpen javasolnám az állatorvosi vizsgálatát. Elképzelhető hogy fog fejlődési rendellenesség (túlnőtt fog pl.) áll a háttérben. Érdemes állatorvoshoz vinni egy alapos szájüregi vizsgálatra.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Nóra!


A yorkik átlagéletkora 10-12 év.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Tisztelt Andrea!

Nincs oka aggodalomra, teljesen normális amit a nyuszija tesz. Nyulaknál alapvetően kétféle bélsár képződik. Egy "normál" keménygolyó formájú és egy ún. lágybélsár. Ez utóbbit a nyuszik vissza eszik és ezzel értékes baktériumok jutnak újra a bélrendszerükbe és segítik az emésztést. Úgyhogy ne aggódjon a nyuszi teljesen egészségesen viselkedik.

Kérdés: ()

Válasz:

Kedves Ivett!

 

Mostanra már biztosan eldőlt, hogy hatott-e az antibiotikum. remélem igen és javul a nyuszi!

 
Ossza meg ismerőseivel:
Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Mit szeretnél legjobban még látni az oldalon?
Állatos olvasnivalókat
Üzenőfalat
Szépségversenyt
Linkgyűjteményt
állat apróhirdetés
Születésnapos állatok
Legtöbben kedvencnek jelölték
Legjobb értékelést kaptak
(5)
Unique (5)
Yoda (5)
Blacky (5)
ubul (5)
Ali (5)
Maya (5)
Legújabb jutalmazások
Simogatás   Goldenhill's Carbon [Guszti] 2021.04.15. 09:07
Simogatás   2020.06.28. 13:23
Simogatás   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Babacica 2017.11.25. 23:22
Simogatás   Izabelle Donterto [Izi] 2017.09.17. 14:38
Csont   Kira 2017.08.08. 11:49
Simogatás   Kira 2017.08.08. 11:49