Az állatorvos válaszol


Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Rendelőnket 2002. februárjában nyitottuk meg Dr. Majthényi Imre és Dr. Komlóssy Zsuzsanna vezetésével. 2004-ben csatlakozott hozzánk Dr. Kránitz Andrea; 2005-ben asszisztensnőnk Szűcs Adél; 2008-ban pedig nyegyedik állatorvos kolléganőnk Dr. Nagy Szabina.
Rendelőnkben állatorvosaink szakosodnak a gyógyászat egyes területeire. Komlóssy doktornő szakterülete a szemészet, ízületi műtétek, kardiológia; Kránitz doktornő érdeklődése a belgyógyászat, bőrgyógyászat, azon belül is az allergiavizsgálatok elvégzése; Nagy doktornő figyelme pedig az egzotikus kisállatok és az Ultrahang vizsgálatok felé irányul. Majthényi doktor végez lágy- és csontsebészeti műtéteket; röntgenvizsgálatokat, valamint galamb-egészségügyi specialista állatorvosként foglalkozik a különféle madarak gyógyításával.
Az állatorvos válaszol


Kérdés: szekeres ildiko (erdely)

doktor ur a kerdesem egy gunarral kapcsolatban lenne.Sajnos vasrnap a kutyank beleharapot a csorebe es folleg az also reszen elharapta az eggyik alcsontot .Azonnal orvoshoz vittuk azota ketszer muttotek ,osszedrotoztak a csoret .Azt szeretnem kerdezni hogy milyen esejei vannak a ludnak ahoz hogy a csore osszeforjon.a valazst elore is koszonom.
Válasz:

Kedves Ildikó!


Megfelelően elvégzett műtét esetén a jók a gyógyulási esélyek.
Ilyen esetekben mindig az operátort érdemes kérdezni a kórjóslatról, a gyógyulás esélyeiről, ő tudja a legpontosabb választ adni, hiszen ő műtötte a pácienst.

Kérdés: Lillafüredi-Nagy Kinga (Szigetszentmiklós)

Doktornő! Egy hónapja lábalt ki egy bélgyulladásos-nyavalyából a nyuszim,szegényke lefogyott,először is szeretném kérdezni hogy hogyan "hizlaljam" fel? és megfigyeltem a betegsége után hogy amikor ágaskodik vagy beugrik a ketrecébe,felbukik,oldalra esik.Nagyon aggaszt! :(( A dokinál az asszisztens a fültisztítóból túl sokat öntött a fülébe,lehet idióta gondolat,de nem eshet meg az hogy az ment túlzottan a fülébe?
Válasz:

Kedves Kinga!


A nyuszi "hízlalásához" szemes takarmányt javasolnék, azon belül is főleg a kukoricát, ha elfogadja a nyuszi. Illetve kölyöknyulaknak készült táppal lehet próbálkozni.
Egyensúlyproblémákat okozhatnak a fül megbetegedései, ehhez tudni kellene, hogy miért kellett tisztítani a nyuszi fülét. Valószínűleg inkább az fülbetegség áll az egyensúlyzavar hátterében, és nem a fültisztító folyadék. Ha mégis ez okozza a tüneteket, azoknak néhány napon belül meg kell szűnniük. Ha mégsem szűnnének meg, állatorvosi vizsgálat javasolt.

Kérdés: szegedi zoltan (Ajka)

szeretnem megkerdezni öntöl van egy stafim van is fenn kep rola macinak hvjak.azon gondolkodunk a nejemmel,hogy levagassuk-e a fület vagy nem.legyen szives nezze meg a kepet rola ön szerint erdemes lenne-e vagy nem.lehet hogy szeretnenk versenyre is vinni ezert gondolkozunk rajta.varom valaszat köszönöm
Válasz:

Kedves Zoltán!


Az új állatvédelmi törvény alapján szépészeti fülkorrekciót tilos végezni!!

Kiállításokon is előnyben részesítik már a vágatlan fülű egyedeket.

Kérdés: Gerbeaud (budapest)

A cicámmal, Zserbóval kapcsolatos kérdésem volna. Nem tudom, hogy milyen fajtájú. Kb. 2 hónappal (4 hetesen, 8 testvérével) ezelőtt találtam dobozban kirakva egy földúton. Most lesz 12 hetes, de még most sem tudom, hogy milyen lesz mert a szőre színe szinte hetente változik. Egyébként a szőre folyamatos növésben van és nagyon puha, szinte vatta szerű, nagyon finom. Én Maine Coon keverékre tippelek, mert a fülén ott van a "hiúzbojt" és, hogy a szőre ott nő ahol kell. Állatorvos, akihez vittem azt mondta, hogy rövid a farka, de az azóta eltelt 2 hétben az is igen megnőtt és hosszú szőr kezd kialakulni. Ön szerint milyen keverék lehet? Sajnos képet ide nem lehet feltölteni, de ma (2011.11.15-én regisztráltam) és Gerbeaud néven több képet is feltöltöttem róla. Tudom, kérdésem nem szokványos, de kérem, ha tud segítsen. Köszönettel: Kiss Marietta
Válasz:

Kedves Marietta!

 

A cica gyönyörű!!!
A fotók alapján akár maine coon is lehet, de pontosabban majd akkor lehet eldönteni, ha eléri a teljes kifejlettségét.
Mindenesetre bármilyen fajta is, nagyon lehet szeretni!!
 

Kérdés: Miskolczi Tímea (Ózd)

Tisztelt Doktor Úr! 10 éves, kissé túlsúlyos spánielem hajnalban hányt, utána pedig furán vette a levegőt. Olyan volt mintha az orrába szívott volna valamit, hangosan szuszogott, zihált is. Pár perc után elmúlt, aztán délelőtt ismét előjött ez a fura levegővétel, majd elmúlt. Ilyenkor felül és furán néz maga elé, de figyel ránk, csak látszik rajta, h nem tudja mi történik. Nagyon megijedtünk. Mi lehet ennek a fura levegővételnek az oka? Forduljunk orvoshoz? A szívével lehet baj? Előre is köszönjük a kutyám nevében is a segítségét! Tisztelettel Miskolczi család, és Astor
Válasz:

Kedves Tímea!


Hányás során az erőlködés miatt előfordulhat furcsának tűnő levegővétel.
De az is lehet, hogy a történtek során félre aspirálhatott a kutyus valamit. Ezen tüneteknek egy 24 óra alatt teljesen meg kell szűnnie, amennyiben nem változik a helyzet, mindenképpen keresse fel állatorvosát.

Kérdés: szlajos (Mako)

5 éves németjuhász szukám vérképe a kálcium értékén (szinte nem létezik a vérben) kivül normális értékek között van. Ekográfiai vizsgálat rendben, többszöri párositás után nem maradt vemhes és a 6o-dik napra a párositás után ujra betüzelt. Van esély, hogy legyenek kiskutyak mivelhogy nagyon jo vérvonalbol van a szukám? Tisztelettel Lajos
Válasz:

Kedves Lajos!


Szaporodásbiológiai problémák oka, egy általános vérképből a legritkább esetben derül ki.
A fedeztetés idejének legbiztosabb meghatározáshoz a tüzelés során mért progeszteron szint szolgálhat. Javaslom a következő tüzelés előtt keresse fel állatorvosát és beszélje meg eme hormonvizsgálatokat.

Kérdés: Lillafüredi-Nagy Kinga (Szigetszentmiklós)

Tisztelt Doktornő! A nyuszimról kérdeznék: pár napja lágy volt az ürüléke,az szokásos ételadagja felét meghagyta. Tegnap este is ott volt az ennivaló,így nem adtam neki sokat,mégis ott volt belőle reggelre pár darab zöldség. Az imádott tápját is ímmel-ámmal eszi meg(a felét) és ami a legjobban aggasz,hogy egykedvűen kuporog a sarokban. Még pár nappal ezelőtt észre vettem a székletet a ketrece tetején,felugrott oda,és nem tudom hogyan érkezett le.Lehet hogy attól lett valami baja? Mozogni tud,külső sérülése nincs,nem lázas,nem vérzik sehol,a szeme viszont mintha beljebb "esett" volna. Nem igazán reagál a külső tényezőkre. Pár napja kint voltam vele a kertben sétálni, nem lehet hogy valami mérgező növényt evett?Egyik könyvemben ilyesmit találtam. Kérem segítsen!
Válasz:

Kedves Kinga!

Nem tartom valószínűnek, hogy sérülés érhette a nyuszit, inkább valamilyen emésztési problémára gondolnék a tünetek alapján. Jó lenne tudni mennyi a széklete, és az milyen színű, nagyságú, állagú. Előfordulhat hogy a bélflórájának egyensúlya borult fel, melyet kiválthatott akár időjárás változás is.

Szénát eszik-e? Ha igen, akkor nagyon jó, ha már azt sem eszi, illetve a kedélye romlik, étvágya megszűnik, akkor nem érdemes tovább várni mindenképpen forduljon orvoshoz a nyuszival!

Kérdés: Szabó Eszter (Pécs)

Jó napot kívánok! Van egy 8 hetes amerikai statfford-om, és a felső állkapcsa hosszabb,mint az alsó! Tejpotlót adok neki! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt helyre lehet e hozni vagy esetleg kinővi vagy gyógyszeres kezelés kellene e neki? Mit lehet tenni érte? Aggódom, hogy később az alsó fogai sérülést okoznak a száj padlásán, és ebből bajok lehetnek! Előre is köszönöm a válaszát! Köszönettel: Szabó Eszter
Válasz:

Kedves Eszter!


Az általad leírt elváltozás egy veleszületett fejlődési rendellenesség, ami szépséghiba.
Helyrehozni, kezelni nem lehet, de nem is kell. Szépséghiba, ami a kutyus hátralevő életében semmi gondot nem fog okozni neki.

Kérdés: Horváth Annamária (Sorkifalud)

Tiszteld Doktor Úr! Azt szeretném meg kérdezni, hogy a kutyám miért eszi vissza a székletét? Nagyon aggódok, hogy nem-e valami baj van vele.
Válasz:

Kedves Annamária!

A székletevés kutyusoknál nem egyéb mint rossz szokás! Neveléssel, fegyelmezéssel változtathat rajta.

Kérdés: Németh Nóra (Székesfehérvár)

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kérnénk a segítségét, mert a cicánk rosszul viseli az idegeneket, és fél kimenni a lakásból, ezért nehezen tudnánk elvinni egy rendelőbe. 7 éves lakásban tartott lány cicánk nem lett ivartalanítva, ezért Ovarid fogamzásgátló gyógyszert kap. Az első pár évben hetente fél tablettát kapott, majd mikor már nem tűnt szükségesnek csak alkalomszerűen (évi 3-4 alkalom). Kb 2 hónapja újra szükséges volt a tabletta, de szinte hetente kellett, ez azóta elmúlt. Ekkor kezdődött fehéres, tojáshéjszínű folyás a nemi szervéből, illetve az egyik emlője mellett egy csípésnyi dudort lehetett tapintani. Ez azóta már ujjbegynyire nőtt. És a váladékozás néhány naponta újra előjön. Azt olvastuk, hogy a fogamzásgátló mellékhatása lehet emlődaganat. Nem tudjuk, hogy a fenti tünetek utalhatnak-e erre vagy esetleg más (zsír, nyirok) csomó alakult ki? Normális-e bagzás idején ilyen jellegű folyás? Korábban még nem volt hasonló. Köszönettel fogadnánk „távdiagnózisát”! Milyen betegségekre utalhatnak ezek a jelek? Mire számíthatunk az állapotával kapcsolatban a közeljövőben? Milyen kezelés (gyógyszer, műtét) jöhet szóba? Létezik valamilyen nyugtatószer, aminek a segítségével esetleg be tudnánk vinni egy rendelőbe? Üdvözlettel: Nóra
Válasz:

Kedves Nóra!

Az állatgyógyászatban használt fogamzásgátló készítmények gyakori mellékhatása hosszú távú adásukkor, hogy gennyes méhgyulladás alakul ki.
Az Ön által leírt tünetek, abszolút ráillenek a betegségre. Sürgős állatorvosi ellátást igényel cicájuk!
A gennyes méhgyulladást, az esetek döntő többségében csak radikális ivartalanítási műtéttel tudjuk orvosolni.
Nyugtató adását nem javaslom a vizsgálatok előtt.

 
Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Mit szeretnél legjobban még látni az oldalon?
Állatos olvasnivalókat
Üzenőfalat
Szépségversenyt
Linkgyűjteményt
Születésnapos állatok
Legtöbben kedvencnek jelölték
Legjobb értékelést kaptak
Legújabb jutalmazások
Simogatás   Goldenhill's Carbon [Guszti] 2021.04.15. 09:07
Simogatás   Csézy 2020.06.28. 13:23
Simogatás   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Babacica 2017.11.25. 23:22
Simogatás   Izabelle Donterto [Izi] 2017.09.17. 14:38
Csont   Kira 2017.08.08. 11:49
Simogatás   Kira 2017.08.08. 11:49