Az állatorvos válaszol


Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Rendelőnket 2002. februárjában nyitottuk meg Dr. Majthényi Imre és Dr. Komlóssy Zsuzsanna vezetésével. 2004-ben csatlakozott hozzánk Dr. Kránitz Andrea; 2005-ben asszisztensnőnk Szűcs Adél; 2008-ban pedig nyegyedik állatorvos kolléganőnk Dr. Nagy Szabina.
Rendelőnkben állatorvosaink szakosodnak a gyógyászat egyes területeire. Komlóssy doktornő szakterülete a szemészet, ízületi műtétek, kardiológia; Kránitz doktornő érdeklődése a belgyógyászat, bőrgyógyászat, azon belül is az allergiavizsgálatok elvégzése; Nagy doktornő figyelme pedig az egzotikus kisállatok és az Ultrahang vizsgálatok felé irányul. Majthényi doktor végez lágy- és csontsebészeti műtéteket; röntgenvizsgálatokat, valamint galamb-egészségügyi specialista állatorvosként foglalkozik a különféle madarak gyógyításával.
Az állatorvos válaszol


Kérdés: (Sopron)

Válasz:

Kedves Enikő!


A leírt tünetek alapján többféle betegség: tojás visszatartás, daganatos betegségek.... szóba kerülhetnek.
Javaslom, hogy a papagájjal keressenek fel egy díszmadarakkal foglalkozó állatorvost, hogy mielőbb diagnosztizálni és kezelni tudja a problémát.
 

 

Kérdés: ()

Válasz:

Tisztelt Tóth Ferencné!


Véleményem szerint egy ékszerteknős legideálisabb tápláléka a hal, amit  "szőröstül-bőröstül" fogyaszt el.
Kaphat ezen kívül csigát, gilisztát, lárvákat, és persze növényi eredetű táplálékot. Ezekkel szerintem elég változatossá tehető az étrendjük.
A konzerv táplálék semmilyen formáját nem tartom jó ötletnek.
 

 

Kérdés: Anita ()

Válasz:

Kedves Anita!

A chip behelyezés nem sokkal rosszabb mint egy oltás beadása (a tű vastagabb egy kicsit).
Minél hamarabb bekerül az állatba, annál hamarabb elérjük a funkcióját, így ha esetlegesen elveszik, ellopják az állatot, annál nagyobb biztonságban lesz(nek), annál hamarabb újra egymásra találhatnak.
Harmadrészt a chip beültetést törvény is szabályozza, 2011. július 1. után, chip nélkül nem történhet tulajdonosváltás (adás-vétel, ajándékozás).... ezek miatt javaslom a mielőbbi beültetést.

 

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Andrea!


A leírtak alapján több dolog is szóba jöhet, az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy kapott-e a nyuszi mostanában (két héten belül) valamilyen injekciót, vagy oltást. Ha igen, akár lehet szó az ezek által kiváltott helyi reakcióról. Amennyiben ez a helyzet, úgy a csomó magától el is fog múlni.
Ha nem kapott semmilyen kezelést a nyuszi, úgy figyelni kell a csomót, és ha esetleg növekedésnek indulna, akkor érdemes lesz belőle citológiai mintát vetetni.
 

 

Kérdés: ()

Válasz:

Kedves Tímea!

A kutya kondíciójának megítéléséhez jó lenne látni az állatot, kicsit kevés az információ.
A féreghajtást 3 havonta nyugodtan lehet ismételni, illetve változtathat a száraz tápon is, választhat magasabb beltartalmi értékű erősebb takarmányt is.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Nóra!


Mivel a hányásos tünetek mér régebb óta fennállnak, javaslom a cica részletes kivizsgálását.
Vérvétel, hasi ultrahang, illetve röntgenfelvétel készítése az alábbi sorrendben.
Az Ön által leírt betegségek, mind szóba jöhetnek, ezeket kellene a kiegészítő vizsgálatokkal megerősíteni avagy kizárni.

Kérdés: barnacintia (Budapest)

Válasz:

Kedves Cintia!


Ez a fejlődési rendellenesség első hallásra megoldhatatlannak (gyógyíthatatlannak) tűnik.
Talán érdemes lenne a madár euthanáziáján elgondolkozni.

Kérdés: Piti Erika (Szentes)

Válasz:

Kedves Erika!


Az ortopédia elég speciális szakterülete az állatorvoslásnak.Rendelőintézetünkben mi is elég sokféle módszerrel,sokféle operációtípust csinálunk különféle csonttöréseknél.... de mindent mi sem.

Nem hallottam még olyan törésről, gondolom Ön sem hallott olyan emberi esetről, hogy az orvosok közlik a pácienssel, nem tudjuk összerakni a törött lábát. Javaslom keressen specialistát. Az én javaslatom az Állatorvostudományi Egyetem lenne.

Biztos vagyok benne, orvosolni lehet a problémát. A növekedésben levő állatoknál csak bizonyos típusú műtétek nem jöhetnek szóba, amit más technikákkal helyettesíteni lehet.
A levele többi részéhez azt tudom hozzátenni, hogy cicájuk per pillanat: GYEREK. Nyilván az Ön fia is leesett csecsemőkorában a kanapéról, székről, cseresznyefáról.... teljesen más volt a mozgáskultúrája, veszélyérzete... mint ma.
Ez a cica is fel fog nőni, változnak a cselekedetei, mozgásigénye... nem az ivartalanítás, hanem az idő, a felnőtt kor elérése lesz a változás titka.
A cica lábát így hagyni nem lehet, keressen ortopédiai szakembert!!!

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Enikő!


Az elmondott tünetek alapján a kutyusa felfázhatott. Amennyiben további tünetek nem jelentkeznek, illetve a meglévők is enyhülnek, nem kell aggódni, de ha 1-2 napon belül nem változik a kedvence állapota, keresse fel állatorvosát.

 

Kérdés: szekeres ildiko (erdely)

doktor ur
a kerdesem egy gunarral kapcsolatban lenne.Sajnos vasrnap a kutyank beleharapot a csorebe es folleg az also reszen elharapta az eggyik alcsontot .Azonnal orvoshoz vittuk azota ketszer muttotek ,osszedrotoztak a csoret .Azt szeretnem kerdezni hogy milyen esejei vannak a ludnak ahoz hogy a csore osszeforjon.a valazst elore is koszonom.
Válasz:

Kedves Ildikó!


Megfelelően elvégzett műtét esetén a jók a gyógyulási esélyek.
Ilyen esetekben mindig az operátort érdemes kérdezni a kórjóslatról, a gyógyulás esélyeiről, ő tudja a legpontosabb választ adni, hiszen ő műtötte a pácienst.

 
Ossza meg ismerőseivel:
Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Mit szeretnél legjobban még látni az oldalon?
Állatos olvasnivalókat
Üzenőfalat
Szépségversenyt
Linkgyűjteményt
állat apróhirdetés
Születésnapos állatok
Legtöbben kedvencnek jelölték
Legjobb értékelést kaptak
(5)
Unique (5)
Yoda (5)
Blacky (5)
ubul (5)
Ali (5)
Maya (5)
Legújabb jutalmazások
Simogatás   Goldenhill's Carbon [Guszti] 2021.04.15. 09:07
Simogatás   2020.06.28. 13:23
Simogatás   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Babacica 2017.11.25. 23:22
Simogatás   Izabelle Donterto [Izi] 2017.09.17. 14:38
Csont   Kira 2017.08.08. 11:49
Simogatás   Kira 2017.08.08. 11:49