Az állatorvos válaszol


Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Rendelőnket 2002. februárjában nyitottuk meg Dr. Majthényi Imre és Dr. Komlóssy Zsuzsanna vezetésével. 2004-ben csatlakozott hozzánk Dr. Kránitz Andrea; 2005-ben asszisztensnőnk Szűcs Adél; 2008-ban pedig nyegyedik állatorvos kolléganőnk Dr. Nagy Szabina.
Rendelőnkben állatorvosaink szakosodnak a gyógyászat egyes területeire. Komlóssy doktornő szakterülete a szemészet, ízületi műtétek, kardiológia; Kránitz doktornő érdeklődése a belgyógyászat, bőrgyógyászat, azon belül is az allergiavizsgálatok elvégzése; Nagy doktornő figyelme pedig az egzotikus kisállatok és az Ultrahang vizsgálatok felé irányul. Majthényi doktor végez lágy- és csontsebészeti műtéteket; röntgenvizsgálatokat, valamint galamb-egészségügyi specialista állatorvosként foglalkozik a különféle madarak gyógyításával.
Az állatorvos válaszol


Kérdés: K.Krisztina ()

Válasz:

Kedves Krisztina!
A Provera egy humán gyógyszer, melynek állatokon történő használatával kapcsolatban nem rendelkezem információkkal. Javaslom inkább a kifejezetten állatgyógyászati célokra kifejlesztett Ovarid tablettát.
A hormontartalmú készítmények mindegyikére igaz, hogy hosszú távú adagolása mellékhatásokkal jár (méhgyulladások, petefészek cisztás elváltozása...), így amennyiben megoldható kerüljük alkalmazásukat.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Anett!

Az elmondott kevéske tünet alapján bármelyik betegség szóba jöhet. Az allergiás eredet esélye azért kisebb, mert cicáknál a különféle allergiák elsősorban szőr-bőrtünetek formájában jelentkeznek. Amennyiben cicád oltatlan, legnagyobb esélye talán egy enyhe tüneteket okozó fertőző macskanáthának van.
Javaslom, hogy kövesd figyelemmel a tünetek alakulását, étvágyat,kedélyállapotot és amennyiben romlást tapasztalsz, keressed fel állatorvosodat.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Andrea!

Mindenképpen fel kellene keresni egy állatorvost a kis állattal, minden várakozás dacára én azért az Állatorvos-tudományi Egyetem rendelőjét javasolnám, ott létezik Egzotikus Osztály, megbízható, hozzáértő kollégákkal. A tünetek alapján valóban szóba jöhet az idegrendszer érintettsége, de mindemellett számos egyéb probléma is felvetődik, részletes kikérdezés és vizsgálat után a kollégák biztosan fényt tudnak deríteni a probléma okára. Remélem válaszom még időben elért Önhöz!

Kérdés: Vivien ()

Válasz:

Kedves Vivien!

Vadászgörénynél az ivarérettség 8-10 hónapos kor körül van, úgyhogy kis kedvence éppen a legalkalmasabb korban van. A tenyész-szezon ideje, és így a pároztatás legalkalmasabb ideje március-augusztus. Sok sikert kívánok a párkereséshez!

Kérdés: Vivien ()

Válasz:

Kedves Vivien!

A problémád a görénnyel sajnos nem egészségügyi, hanem nevelési illetve viselkedési.
Több türelemmel, sok foglalkozással, tanítással biztosan tudnál rajta változtatni.

Kérdés: Varga Katalin ()

Válasz:

Kedves Katalin!

Helyesen tudja, bizony ahhoz, hogy a tesztoszteron szintje csökkenjen a vérben, idő kell. Körülbelül 6-8 hetet lehet számolni az ivartalanítástól! Nagy valószínűséggel ezek után a leírt problémák megszűnnek. Addig is kitartást kívánok!

Kérdés: (Isaszeg)

Válasz:

Kedves Viktória!


A kutyákat szabad fürdetni.
Általános szabályok, hogy csak és kizárólag kutyasamponnal (ebből nagyon sokféle kapható, különféle bőrtípusra, szőrzetre) és lehetőleg havi egyszerinél ne sűrűbben történjen.Természetesen, ha valamilyen "baleset" éri a kutyust az kivételt jelent.
Hűvös időben feltétlenül szárítsd meg és 3-4 órán át tartsd melegen kedvencedet.
Használhatóak még különféle száraz samponok is, kinek (gazdinak-kutyusnak) melyik megoldás a szimpatikus.
Szemváladék eltávolítása történhet a kutyás boltokban kapható szemkörnyék tisztítóval vagy akár langyos vizes vattával, kozmetikai vattatamponnal.

Kérdés: ()

Válasz:

Kedves Ilona!

Az Ön által leírt tünetek elég sok fájdalommal járó kórképre jellemzőek. Ezek diagnosztizálása a tünetek megjelenésekor lehet fizikális-, neurológiai- és mozgásszervi vizsgálatokkal (szükség esetén röntgen, illetve kontrasztos röntgen felvételekkel.)
A kolléga diagnózisa valószínűleg azonban megállja a helyét.
Idegbecsípődés megakadályozása, megelőzése kutyusoknál szinte lehetetlen, így tenni nem sokat tudnak.
Javaslatom, ha esetleg újra jelentkeznek tünetek, érdemes egy átfogó kivizsgálásba belekezdeni.

Kérdés: M. Melinda (Budapest)

Válasz:

Kedves Melinda!

Előfordul, hogy főleg az elfogyasztott táplálék függvényében a bogyók különböző színűek és méretűek. Ilyenkor sok esetben a vizelet színe, akár mennyisége is különböző lehet, mely szintén az előzőleg elfogyasztott táplálék alapján módosul. Ha mindemellett a kis nyuszinak étvágya, kedélye kielégítő, lágy bélsarat nem látni a helyén (melyet nem fogyasztott el), akkor aggodalomra semmi ok.

Kérdés: (Szabadka)

Válasz:

Kedves Erika!

Rendkívül korrektan, minden részletre kiterjedően írta meg levelét.
Sajnos a kórtörténet alapján a kilátások nem túl jók.
A Pseudomonasos fertőzések, amennyiben a külső hallójáratból beterjednek a belső fülbe (a dobüregbe), onnan konzervatív kezeléssel kiirtani sajnos esélytelen vállalkozás. (valószínűleg ezért ujjul ki a gyulladás állandóan)
A kezelés további menetében egy röntgenfelvételt javaslok a két dobüregről. Ezek képéből diagnosztizálható érintettségük. Amennyiben a gyulladás ott is jelen van, sajnos nincsen más lehetőség hátra mint a bulla osteotómia és a teljes hallójárat kiirtása.
Sajnálom a rossz híreket, de ezzel nem vesztik el kedvencüket, aki megfelelő törődéssel még teljes életet élhet.

 
Ossza meg ismerőseivel:
Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Mit szeretnél legjobban még látni az oldalon?
Állatos olvasnivalókat
Üzenőfalat
Szépségversenyt
Linkgyűjteményt
állat apróhirdetés
Születésnapos állatok
Legtöbben kedvencnek jelölték
Legjobb értékelést kaptak
(5)
Unique (5)
Yoda (5)
Blacky (5)
ubul (5)
Ali (5)
Maya (5)
Legújabb jutalmazások
Simogatás   Goldenhill's Carbon [Guszti] 2021.04.15. 09:07
Simogatás   2020.06.28. 13:23
Simogatás   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2019.06.19. 11:45
Gombolyag   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Alvin 2018.09.22. 16:24
Simogatás   Babacica 2017.11.25. 23:22
Simogatás   Izabelle Donterto [Izi] 2017.09.17. 14:38
Csont   Kira 2017.08.08. 11:49
Simogatás   Kira 2017.08.08. 11:49